Brev till alla som var på mötet på RioRio

Hej,

Och stort tack till dig som kom till medborgarmötet på RioRio den 17 januari! Det var överväldigande för oss att få så kraftfull respons och feedback, att få se så många kunniga och engagerade personer som bryr sig om Göteborgs gamla träd.

Roligt också att TV4 gjorde ett inslag. Vi kunde inte fått en bättre uppstart av Nätverket.

Tänk vilken styrka alla medborgare besitter tillsammans, vi tror verkligen att vi kan göra skillnad. Tillsammans måste vi nu skapa opinion, vi måste visa att vi inte gett upp, att vi fortfarande står upp för träden i vår stad.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Vi hade gärna lyssnat mera på alla era intressanta argument och frågor men med så många besökare fick vi begränsa oss något.

Kände du att det var något som försvann eller fick du inte talartid?

Maila oss så kan vi lägga ut det i grupperna eller kanske på hemsidan för vidare diskussioner.

Nu jobbar vi vidare, vi sammanställer era önskemål, planerar arbetsgrupper och fackeltåg bl.a.

I skrivande stund är datum för tåget inte fastställt, info kommer skickas ut inom kort. Räkna med att det blir i mitten av mars.

Just nu behöver vi hjälp med följande. Maila till oss och tala om ifall du kan vara med i någon grupp:

 

–       Namnlistor: Vi har fortfarande lite tid på oss att samla in fler namn på vår namnlista, som ska lämnas över till politikerna innan de fattar beslut om fällning av Vasagatans Lindallé. Vi behöver många, många fler namn för att skapa opinion. Tyvärr har många inte uppmärksammat listan, utan tror att det räcker att gå med i facebook-grupperna så nu måste vi göra en stor ansträngning med detta. Många kan samla in namn, med några behöver hålla ihop detta , och se till att namnlistorna verkligen sprids – och kommer tillbaka fulltecknade.

–       Kartläggning av fällda träd: Detta är något som alla kan hjälpa till, men vi behöver en liten grupp på 2-3 personer som håller ihop och tar ansvar för detta.

–       Fackeltåg: Många praktiska saker behöver göras, så vi behöver en arbetsgrupp som kan hjälpa till med olika konkreta saker.

 

Vi vill också uppmana er alla att fortsätta skriva och höra av er till våra politiker. Påminn dem om att vi vill ha träden kvar och att vi vill ha en trädplan, dvs ett politiskt styrdokument om våra stadsträd. De måste ta sitt ansvar som våra förtroendevalda.

 

Ett annat sätt att påverka är genom att fortsätta att skriva insändare i olika tidningar. Media är fortfarande öppna för trädfrågan, det visar reportaget i Tv4. Vi vill gärna få in insändare i GP, GT, Expressen, Aftonbladet, Metro och Göteborgs Fria samt olika tidskrifter. Så skriv, tyck till, låt trädens röst bli hörd.

 

Vi har registrerat de alla som kryssat för medlemskap i Föreningen och annat på vår närvarolista från mötet. Så snart vi har ett bankkonto, så skickar vi ut info, så att du som vill vara med i Föreningen kan betala medlemsavgiften. Vi skulle också vilja be dig som vill vara medlem att skicka ett mail till oss, med din adress och telefon. På detta sätt för vi in allt i medlemslistan, och får bekräftelse på att du vill vara med i Föreningen samt att din mailadress stämmer.

 

Vi bifogar en presentation av Nätverket. Sprid gärna detta till vänner och bekanta. Hjälp oss att få fler medlemmar. En stor förening (dvs en konkret juridisk person) med många medlemmar är en stark förhandlingskraft i samtal med kommunen.  Medlemskapet för 2013 kostar endast 100 kronor. Dessa pengar går direkt tillbaka till de aktiviteter vi ordnar.

Följ gärna oss på hemsidan och facebook.

 

Till sist en önskan från oss: ser ni affischer på stan om förra veckans träff, ta gärna ner dessa så att det inte ser skräpigt ut på stan,

Tack på förhand!

 

Bild från mötet på RioRio